12 feb. 2011

lectura

Cand se intampla criza, la buna parte a cunoscutiilor mi-o fist imposibil de greu sa le explic ce inseamna To Big To Fail, si cum vine 'finito' dacă dispare lichiditatea de pe piaţă. Toţi erau furioşi pe 'fat cats' şi bonusurile exagerate pe care le ridicau ani de ani. Şi na, aveau dreptate prietenii ce tine de bonusuri, dar nu şi cu criza în întregime. Pacat ca atunci inca nu era cartulia asta:

Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System and Themselves, by Andrew Ross Sorkin. O cartulie (600+ pag) în care autorul descrie toata faza crizei in super detalii. Arată cum se luau decizii de miliarde de dolari, care erau fortele pieţii, cum a cazut Lehman, cum se chinuia Goldman, si pe cat de arogant si ...t in pantaloni erau Citi. Chiar daca Hank Paulson era fostul CEO Goldman, sau Geither cu trecut tot pe Street, aveau respectul meu şi pana a citi cartea. Dupa aceasta ... well, citiți-o ...

Recomand să fie citită de către toți studenţii de la Burse şi Valori, şi poate chiar toţi care pretind cât de cât să aibă de afacere cu banii. Nu ar strica să fie citită şi de actualli cârmuitori de la ministere, ministerase, banci, bancute si alte borcanase.

http://rapidshare.com/files/XX7X80533/9780670021253.zip
litera iks trebuie inlocuita cu cifra patru.

5 comentarii:

  1. bun, recomandarea primită, încărcată şi eu-s recunoscător.

    dar ca să nu mor prost - de ce este nevoie de înlocuit caracterele în URL?

    RăspundețiȘtergere
  2. ou merci merci, lecturile dre criza sunt f captivante. parka te simtzi lucky nush cum sa traiesti acum si sa poti urmari toate evenimentele :)) am citit The great hangover (de Vanity Fair) mi-a placut, jurnalistii de acolo know how to nail things down.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vitalie, inlocuirea cu iks asta just in case ... you know :)

    Oxana, aha, same here.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oxana, cumva l-am scapat pe asta. Cum il vad neaparat scriu.
    la Oscar directorul prima ce a spus cand a ridicat premiul - ca este mirat ca inca nici un CEO de pe wall street nu-i inchis la duba :) dupa asta chiar vreau sa vad filmul ;)

    RăspundețiȘtergere