12 feb. 2010

WPP 2010

World Press Photo - un fel de premiu nobil pentru fotojurnalisti. Reflecta mai mult sau mai putin evenimentele principale ale anului precedent. Da stimati compatrioti, 7 Aprilie, si twitter revolution pe nimeni nu-i friaca la cap. Realitatea este ca comparativ cu alte evenimente, rezonanta a fost mica (read vialaia).

oricum, poftim si colectia invingatorilor. Multe poze sunt dure, asa ca daca pana acum tot ati dat-o cu cliparturi, stockuri, si glamour-uri, mai bine nu porniti pe calea realitatii. This is life, if you want.



Caution: daca cumva va trece prin cap ca multe poze le puteti face si singuri, si nu vedeti mare arta in ele - apu ... go back to stocks, si windows wallpaper.

Bonus-track pentru ce-i cu cainii din Moldova.
Contemporary Issues: 3rd prize stories.
Tommaso Ausili, Italy, SIME. Slaughterhouse, Italy.


12 comentarii:

  1. Poza cu scroafa suspendata rupi...

    Agonia imortalizata a decesului (oximoronpleatikakoito) , va avea permanent o priza la public fara termen...

    RăspundețiȘtergere
  2. bune fotografii am gasit acolo. triste cele cu girafa si elefantul ...

    RăspundețiȘtergere
  3. da Larry!

    ceziceu: fotografiile sunt EXCELENTE! :) este evenimentul anului pentru ce-i care urmaresc fotojurnalistica. Orice premiu la WPP iti deschide usile la magnum, AFP si alte agentii top. Cand ai timp si chef uite-te la toti anii (undeva pe net este colectie stransa in ca jpg) ... ca sa nu mai spun ca sa vezi expozitia in cauza pe bune, tiparite mari! e ceva. cred ca la Bucuresti si la Kiev ea ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce web-site trist si deprimant. Aproape toate fotcile in toate categoriile exprima tragedie, razboi, violenta, saracie, singuratate...
    Te uiti la pozele ieste si nu mai vrei sa traesti..

    Eu zic sa se dea premii pentru ceva ce aduce frumos, vesel si inspiring pentru lume..

    RăspundețiȘtergere
  5. Da eu Lucy zic ca pozele sunt super reale. Well, exista si alta parte a mondei: false, frumoasa, retusata, mincinuoasa etc ... se numeste GLAMOUR! Sorry, eu admit mai mult pozele din fotojurnalist, decat glamour

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu vb de glamour, nu pretzuesc nici eu silicoane si straluciri false.. Dar exista poze reale care inspira bucurie, emotii pozitive si talent. Cel mai simplu exemplu, si chiar neprofesionist la 100% este Culiuc. Doar nu e vb de glamour pe acolo asa-i? Insa reflecta natura in frumusetzea ei, prietenia, dragostea..
    Nu zic, si tragedia treb de documentat, asa, ca sa nu uitam ce greseli face omenirea, dar de ce treb de premiat si promovat astfel de arta? Depresia este contagioasa..
    Cum crezi, celor ce au suferit la Haiti le-ar placea mai mult o grimasa de durere pe fatza altcuiva sau un zimbet voios si incurajator care ii da speranta ca totul va bine...

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucy,

    da exista, si multe poze bune si pline de inspiratie. :) Totusi, cu toata stima fata de pozele dlui Culiuc (Sandu Sorry :)) ele sunt OK, sau cum ar spune autorul, bunicele, dar pana la WPP este mult. Nu-i vorba, de la an la an tot mai contraversate sunt pozele propuse de WPP ca cele mai bune: unele sunt excelente, altele nu-i clar de ce au fost alese, dar asta asa ... vorbe in buna parte din invidie.

    Sunt si multe alte concursuri, inclusiv pentru amatori, unde tare rar o as vezi poze similare cu cele de la WPP.

    celor de la Haiti cred ca in primul rand le tre $ pentru restabiolirea tarii si economiei (care nu exista printre altele). Fotojurnalismul are alte scopuri, de a reda realitatea prin prisma pozelor.

    RăspundețiȘtergere
  8. vezi si asta :) http://www.nikonsmallworld.com/detail/year/2009

    RăspundețiȘtergere
  9. iaca si o descalificare de la wpp http://community.livejournal.com/prophotos_ru/760091.html

    RăspundețiȘtergere
  10. ceziceu,

    da, o trecut noutatea astea prin toate comunitatile fotografice. neplacut, dar ata-i diferenta dintre glamour si jurnalitica! no editing.

    RăspundețiȘtergere
  11. NU, crop se poate, dar numai nu edit in PS sau stergere de elemente! Toti corpuiesc, dar iaca cu PS=ul tre mai atent.

    RăspundețiȘtergere