8 oct. 2010

alegeri

Şi din nou alegeri, şi di nou plictiseală din partea politicienilor moldoveni impotenţi. Chiar şi aia care mulţi zeci de ani au făcut propagandă, tot nu ştiu cum să facă o companie electorală ca lumea. Nici măcar distracţie la urma urmei nu exista.

Altă treabă la americani. Cum se porneşte omul spre a candida, imediat afli o sumedenie de lucruri interesante. Uneori te uiţi la pauzele de publicitate la TV cu mai mult interes decât la Outsoursed sau Jon Stewart. Ştie lumea să candideze.

Spre exemplu, să luăm candidaţii pentru Senatul SUA din IL: democratul Alexi Giannoulias şi republicanul Mirk Kirk. Baieţii clar nu au ce ascunde.

Kirk despre cum Giannoulias a fost mare bankir


sau cum Alexi nu a plătit taxele


sau invers: cum Kirk a fost război


sau cum Mark ii drugan cu Bush



Putem să ne uităm şi la căteva publicităţi a candidaţilor la postul de guvernator

poftim: cum lumea are Porsche si condo in Florida


sau cum Brady nu a platit taxe si cât este salariul


si tot asa mai departe.

De ce politicienii moldoveni nu arată casele, afacerile, taxele, prostiile din trecut a concurenţilor? De ce doar promisiuni in publicităţile de doi bani: gen care-i mai gasterbaiter decât care, sau care-i mai gospodar, sau care-i mai albastru, sau mai verde? Ahhh, blin, nici măcar show ca lumea nu pot face.

14 comentarii:

  1. o parere alternativa http://soirs.wordpress.com/2010/10/07/985149/

    RăspundețiȘtergere
  2. ceyiceu: cu alb pe negru să citească aia care cred că asta-i original. Eu la aşa persoane le-asi interzice să pună mâna pe butonul de design. Pe mine mă dor ochii, pe bune...
    Măcar bine că există select all, şi textul se transformă.

    ce ţine de idei: totuşi să nu încurcăm viaţa privată cu cea publică. Că nu ai plătit taxe nu-i privat! că au furat banii statului nu-i privat! ca ai minţit in mod public nu-i privat! că ai făcut o casă pe bani nu se ştie de unde nu-i privat!!!

    ii privat cum dormi cu soţia, cum iţi vopseşti pereţii casei, cum te scarpini subţioară dimineaţa cat stai pe budă etc.

    Simţi diferenţa? Eu nu cred că este părere alternativă, şi nici chiar complimentară.

    Mai mult, sunt absolut contra ideei de a ţine în secret starea medicală a unui conducător de stat. Categoric contra! Nu vreau ca un tâmpit, sau dereglat psihic să pornească realizarea unor gânduri din lumea paralelă.

    Printre altele, ştii că orice CEO de la o companie publică este obligat să declare public(!) dacă viaţa lui este in pericol. De exemplu aşa a fost cazul lui Jobs. De ce? Răspunsul este evident, că nu este din capul lui; a fost ales (cuvânt cheie ALES) de către acţionari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce spoturi tari...

    Quant, vorba ta, we need more drama da nu huineaua asta pe băţ...

    RăspundețiȘtergere
  4. da noi am avut carti, tipa suntem mai culti: "Vladimir Filat - Un gangster al tranziţiei care a prădat ţara" http://ppcd.md/imagini/cartefilat.doc
    "Dinozaurii regimului sovietic, tartorii corupţiei moldoveneşti" http://ppcd.md/imagini/Cartea_GALBENA_a_coruptiei.doc
    iar acum luptam cu mafia prin conferinte de presa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Larry, thanks man.

    Deep, naher nouă cărţi? Eu cred că astai boala moldovenilor şi a românilor în general: pentru a expune o idei simplă (creşte iarba pe câmpii) noi scriem compuneri de 10 pagini, şi luăm zece la bac. Pentru a spune că cineva este corup, noi blin scriem cărţi. Pentru a spune că cineva ii v zakone, noi scriem posturi de blog de 10 pagini lungime, cu un limbaj care nici singuri nu-il putem citi. Cine citeşte tot rahatul asta? Ţara lui Eminescu şi Creangă în care fiecare se crede a fi mai Eminescu şi mai Creangă. La mulţi tre de taiat mână pentru că pretinde de a fi scriitor, designer, pr-shik etc. UIte-te la orice web-site din ministere_ JALE, JALE, JALE.

    Numai aia de la edu cat fac
    http://www.edu.md/
    pagina centrală: 61 de ecrane. Repet, 61 de ecrane de text pe pagina centrală. Măcar vre-o unu de la ministerul respectiv a citit toată cufuriala aia?

    Blin, amu iacă o bere ... numai bine m-am pornit ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mlinnn :-))))))

    Un pivasic di jăli n-ar incurca :-)

    Băi real ! Ăştia de la Edu ебанутые 62 de ecrane confirmed !

    Лаконичность pe plaiul mioritic tot aşa o raritate ca şi un cunilingus sănătos :-(

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, quant, ce elegat de taxe si fraude nu e privat, dar pentru show totul are importanta. Iaca din cauza unei felatii nereusite, billie a pierdut multe. ca unu merge la stipteuze, ca celalalt are e bolnav, ca aa asa, cel dincolo. Asa campanii sunt destule si un asa show e scarbos.

    Apropo, declaratia de venit a lui Mocanu :D http://www.voteaza.md/userfiles/image/Declaratiile%20Partidelor/PPNT/00001.gif

    RăspundețiȘtergere
  8. tara mare - show mare, da la proportiile moldovei - mafia ameninta 10 personaje si o televiziune.

    RăspundețiȘtergere
  9. Quant, foarte bine spus.
    Dar cine să arate proprietăţile lui Voronin, când ei singuri sunt bucşiţi de proprietăţi?
    Cine să arate afaceri ilicite când afacerile proprii sunt ilicite?
    Clipurile însă rup! Bucşite de concretică.

    RăspundețiȘtergere
  10. la noi inka nu s-au invatzata sa faca efecte de acestea, rotating animations...

    RăspundețiȘtergere
  11. "De ce politicienii moldoveni nu arată..." - because people don't give a shit. In RM sunt politicienii se impart dupa trei directii: cu Rusia, cu Romania sau singuri. Oamenii nu se uita cine are mai multi bani sau cine are mai putini bani ei voteaza directia.

    RăspundețiȘtergere
  12. leonidas, do you think so? I have big doubts ca lumea voteaza doar directia. Pana la urma directie spre west/sud au mai multi, deci cum alege lume?

    Coruptia, iaca care-i problema esentiala in moldova. Deprindera oamenilor ca a fura si a lua mita este norma, si ca este OK sa creasca castele pe dealuri pe bani negri si murdari.

    RăspundețiȘtergere
  13. mda))))) si eu fac ignor textelor albe pe fundal negru......

    in dependenta de electorat - si tehnologii electorale, asta e nivelul poporului,.

    RăspundețiȘtergere