3 ian. 2009

Intreabarea Anului: Ce va schimba orice?

Economisti, psihologi, scriitori, fizicieni de talie mondiala discuta o intrebare mai mult decat filosofica "Ce descoperire sau eveniment va provoca schimbari radicale in societate". In mod evident printre teme populare sunt Calculatorul Quantic si Descifrarea ADN-ul.

Nu am citit toate ideiile, dar ceva timp am stat pe site, multe opinii interesante si originale. Una dintre ele, de exemplu, despre viata infinita de Emanuel Derman. Desigur, ce-i antrenati cu SF probabil ca nu vor fi foarte impresionati, dar totusi, tinem seama ca lumea crede ca acestea se vor "intampla curand".

Si de la mine o parere (scurta):
Cred ca foarte degraba va aparea o alternativa petrolului si gazului natural. Autocarurile vor merge de exemplu pe apa, producem electricitate si caldura prin alte metode, care nu necesita nici petrol, nici gaz, etc. Intr-un cuvant, cererea la gaz si petrol devine zero, sau aproape de zero. Prin urmare, practic fiecare ramura a economiei va fi perturbata intr-un mod sau altul. Economii intregi vor suferi pierderi astronomice, mai ales ca majoritatea tarile producatoare de petrol in esenta numai de pe petrol si exista. Similare exemple au avut loc in istorie, doar ca nu la asa scara. Cauciucul - initial produs din copaci de cauciuc, care crestea un Brazilia. Gheata - taiata din lacuri si exportata din SUA la mii de km. Ambele industrii dispar dupa ce se descopera producerea caucicului artificial si respectiv frigiderul.

Inca vre-o opinie despre schimbarea radicala a lucrurilor?

PS: Premii pentru cea mai originala ideie NU se acorda. Stiu ca este la moda, dar noi nu ne tinem de moda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu