21 feb. 2009

Piata la sfarsit de saptamana

Ar putea să se întâmple că săptămâna care vine să ne trezim încă cu vreo doi giganţi financiari sub apă: Citigroup Inc (C), si Bank of America Corp (BAC). Cu toate că ambele bănci in obţinut ajutor din partea Guvernului SUA (90mlrd), criză de capitalizare continue să persiste.

Astăzi:
Citigroup (C) cade cu 22%, preţ închidere $1.95. Timp de un an, acţiunile C au pierdut mai mult de 92%, de la $22 la $1.95.
Bank of America (BOC) – preţ închidere $3.79 (-3.56%), şi pe parcursul anului scade de la $40 la $5.56.

Graficul sumar cu evoluţia procentuală a marilor bănci comerciale
C, BAC, Goldman Sachs (GS), JP Morgan Chase (JPM) si S&P500 (^GSPC).


Sursa: Yahoo Finance

Toate băncile sunt in zona roşie. Cel mai bine o duce JPM cu o dinamică similară cu S&P500. GS îşi revine după injectarea de capital de către stat în Noiembrie. Tandemul C şi BAC rămân să fie în atenţia investitorilor cu zvonuri de naţionalizare.

2 comentarii:

  1. Prostanii de la Citi la o aruncatura de batz de la minimum bid price for listed companies, deshi (dupa DowJones) NYSE Euronext umbla cu cershitu' la SEC sa suspende temporar aceasta cerintza...

    Vorba ta,Quantum,poate pana-n vara mai vedem licitatzii de birotica marca "Citigroup" pe eBay :)

    Trist, pe bune...

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e Larry, trist. Eu am ascultat aseara adresarea lui Obama cadre senatori, si asa de frumos a vorbit, asa de .... nici nu stiu cum sa spun ... mai sa plang :) Si asa bateau din palme toti la fiecare propozitie de parca erau la congresul comunistilor. Si hop .... DOW minus 100 de puncte :D. Au price-uit baietii treaba super fine.

    RăspundețiȘtergere