22 mar. 2010

health bill - passed

pentru ce-i care nu-s in state, sau nu au fost in state, noutatea ca legea despre sistemul de sanatate a fost votata in senat nu-i mare treaba. Pentru ce-i din state - atatea s-au vorbit ca orice nu voi spune ar insemna nimic. Dar totusi, miscarea spre socialism in forma data este una foarte periculoasa. Criza financiara si restul BS-ul erau locale si temporare. Asta-i mare si de lunga durata. Asa ca "keep an eye on us". Interesant ca practic deloc nu sa vorbit despre preturile URIASE la serviciile prestate de catre doctori. Da, chiar ajustate la toate salariile, orice bill medical este enorm. Piata, in sufletul si esenta ei, pur si simplu nu lucreaza. Asigurararile nu fac fata. Prima ce trebuia de schimbat ar fi fost metoda prin care se stabilesc preturile si se efectuiaza platile. Ok, lung de povestit, dar sa ne uitam atent la reactia pietii de maine incolo.

6 comentarii:

  1. Sor-mea joi a fost la medic. Avea febră...

    Final bill - $800 (pentru o consultaţie de 5 min şi o вшивая prescription for Tylenol)

    Cуки...

    RăspundețiȘtergere
  2. da Larry, exact. O visita de 5-10 minute la medic, are bill final de $400+. Asta-i problema! dar domnii senatorii habar nu au de preturi si de cum in esenta lucreaza sistema. cel mai strasnic ca tu ca persoana fizica nu poti face NIMIC ce tine de preuri, mai ales ca ele trec prin asigurare. Argumentul lor este simplu - ce-ti pasa tie doar plateste asigurare, si tu platesti un fliac de co-payment.

    In fine, daca nu schimba asta, apu-i jopa ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si din 800 de bacsuri cit ramburseaza asigurarea ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim - depinde de multi factori, inclusiv ce asigurare ai. daca ii vizita simpla, fara manipulari si analize, doar ca sa-ti spuna ca esti OK si sa-ti prescrie niste medicamente ii $15-$30 din partea ta, si restul cat negociaza asigurarea. Daca iti vac ceva analize si smecherii, apu tu platesti mai scump. Oricum, nu conteaza pana la urma cat platesti TU ii important suma finala platine celor care preseatza servicii! mai ales cu noua lege.

    RăspundețiȘtergere
  5. well, exagerate un pic, dar nu tare :) multe chiar suna pur adevar, dupa ce stii ce "sharks" sunt astea de la asigurare si pe de alta partea astea cu spitatelele si toti doctorasii de toate mainele.

    RăspundețiȘtergere