11 mar. 2010

In God We Trust

Indeed we do. Este cunoscut ca multi traderi, brokeri si alti smecheri de pe Wall Street diminiata trec pe la biserica, apoi mangaie ouile boului fermecat, si apoi cu inima deschisa se apuca de apasat pe butoane sau a racni pe pit. Daca nimeresti in Manhatten de Ash Wednesday nu o sa-ti vina sa crezi cati "spekulanti" (he-he) sunt marcati in frunte. Apropo, cel putin inca in trei megapolisuri am nimerit in ziua asta, dar nici pe aproape nu-i starea din NYC. Poate ar fi din cauza ca ce-i mai pacatosi si cu musca pe caciula umbla pe la casa Dlui mai des si cu grija ... nu stiu.

So, what's the point. Well, in Moldova cred ca traderii tot umbla pe la biserica, ca cine nu umbla la biserica in tara noastra ortodoxa, vorba
ÎPS-uristelor Vladimir si Petru. Si la urma urmei daca nu-i trader la "birja" atunci sigur ii trader in suflet (asa-i?), deci tre de pus la punct si la rugaciuni de mic copil, daca vrem prosperitatea in tara asta. Exact, solutia este simpla, sa-u gandit ÎPS-uristelor Vladimir si Petru, cerem ca sa fie impusa in scoala studierea religiei. Eu in locul lor asi fi pus-o si la BAC, examen in scris. Chiar asi fi insistat, odata fiind in cabinetul dlui Prim Ministru. In primul rand viitorii "traderi" tre sa fie fara pacate. In al doilea rand doar imaginativa cati repetitori imediat vor trebui, ca sa nu mai spun de invatatori. Deci noi locuri de munca, care implicit salveaza economia. In plus, ÎPS-istii ar fi putut sa ceara ca toate taxele pe venit sa fie rambursate bisericii (or imparti ei cumva care si cat ia), doar e vorba de viitorul sfant. Asta la randul sau ar implica ca lumea de rand ar putae plati si dona mai putin la biserica, care tot ii un lucru bun, la urma urmei.

But wait a minute. ce fac restul? sa zicem aia care sunt crestini, dar nu invechiti (ortodoxi). Sa nu spun de musulmani, evrei etc. Da tovarasi Vladimir si Petru, mai exista si de astea, si in plus mai exista si dreptul la libera alegere, inclusiv la RELIGIE. Numai va rog, fara aluzii si paralele cu limba romana, istoria tarii si alt BS. Haideti sa nu incurcam coada vacii cu stampila primariei ... Craciunul pe still nou si vechi ... deci sa nu incurcam lucrurile. Doriti sa promovati religia si credinta sfanta? Perfect, si aveti toata stima. Mai mult, stimati
ÎPS-isti, va aduc la cunostinta ca exista asa institutie numica Biserica, care printre altele nu plateste taxe. Utilizati-o!

Finally. Da dle prim ministru maladetz. lejer a luat problema la karandash.



"boul din prima propozitie" / (c) AlphaQuant

4 comentarii:

  1. eh trebuia sa pui fotografia cu ouale lui, ca ele sunt partea cea mai stralucita (la direct) ai aceste sculpturi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ajung la vara in NY , neaparat il trag de testicule :-)

    Da lu Filat - O BILA NEAGRA...

    Ar fi trebuit sa puna la punct пьявка asta de Vladimir...

    Беспредельщик еще тот !

    Aici in Chisinau, exista o practica, daca ai nevoie de un imprumut enorm de sute de mii de EUR si nu poti sa apelez la o banca, te duci la Vladimir...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sergiu, pe undeva in arhiva tre sa fie si asa ceva, dar asta era la indamana, prelucrata pentru web. Nu-i vorba, poate chiar asa de rusita nu am ;)

    Larry, merita, ca norocul ii acolo, merge zvonul.
    Trebuia, dar lasa mai catinel. principalul ca nu le-au permis "obligatoriul". Impruimuturi - interesant, dar % lui tot ii ca si la banca, sau inca mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...o prima rezonabila peste mid-swapul camataresc...

    Da acolo-s numa' "instituţionali" ...

    Quant, vorba ta, bine ca nu au pass-uit-o ca obligatoriu...

    Хотя... daca şeva are grijă Nagacevschi de asta...

    RăspundețiȘtergere