in caz de va-ti pus intrebarea de unde apare marfa "second hand", inclusiv in Moldova
Second Hand / (c) AlphaQuant
in unele parti ale oraselor (din sua), prealabil mai avute, sunt plasate cutii unde lumea aduce imbracaminte si incaltaminte de care nu mai are nevoie. Prin intermediul Salvation Army, Goodwill Inc, si alte organizatii lucrurile ajung la homeless, familii sarace, tari mai putin avute etc.
BTW, in SUA, poti sa-ti deduci de la taxe orice donatie facuta catre organizatiile non-profit (Internal Revenue Code 501(c)(3)). O cauza de ce americanii sunt ce-i mai mari filantropi din lume (by far). Si da, pot confirma, organizatiile respective iti trimit hartia cu "tax-relief" in cateva zile.
Dar moldovenii, chiar si ce-i avuti? pe langa casa in rupturi si zdremte, si tot ce depaseste limita "o sa ma rida vecinii" se duce grijiliu la garaj, 'just in case' o sa fac vre-o reparatie, sau mai stii ... Intrebarea mea ii simpla: Cand organizatiile non-guvernamentale si non-profit din MD o sa faca ceva nemijlocit pentru popor (da, a strange second-hand de exmplu) in plus la scierea granturilor infinite si in buna parte granturi lipsite de orice sens si cu un singur scop ca sa mai traga niste $-asi de la prostii capitalisti. Cand?
ps: prin MD mai trec zvonuri ca second hand sunt scoase de pe morti din crematoriu. Nu am dovezi, dar am dubii foarte mari.
4 mar. 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ai foarte mare dreptate!
RăspundețiȘtergeres-au deprins cei de la noi sa scrie proiecte cu nemiluita ca sa cerseasca granturi. Nuami eu stiu cativa amici care si-au adunat o avere intreaga pe asa "afacere". Dar schimbari nu au facut!
Mai stiu si pe alticineva care a dorit sa fie voluntar la o organizatie care se ocupa de orfani (Amicii de Mambini, dar acei au refuzat. Probabil nu le este convenabil ac cineva sa le lucreze gratis!
Daca nu te superi, voi posta articolul tau si pe blocul meu cu referinta la tine!
sorry pentru greseli! :)
RăspundețiȘtergereONG , asta-i tari bun biznăs la noi...
RăspundețiȘtergereAcolo oamenii nu raman niciodata fara job, respectiv foarte greu sa intri in хоровод...
Tătî тусовка asta ca un private club...
Sar ca padukii dintr-un program in altu'...
toata lumea civilizata are ca transport comun autobusele si tramvaiurile si altele de acest gen. si nimeni nu se simte in casta inferioara cind le foloseste, ceea ce contribuie la succesul serviciului in aceste cazuri.
RăspundețiȘtergerein Moldova se uita in ambele parti, ca la traversare, sa verifice de nu-i vede vreun cunoscut urcind in "trabzic", de parca asta i-ar diminua din calitatile umane sau din zilele traite;
din acest snobism a rezultat proliferarea (mai ceva ca pe mainile nespalate a bacteriilor) marsrutcilor. acum ele sunt preamulte, sunt scumpe, sunt murdare. cu nimic superioare autobuselor sau troleurilor.
insa acum ele au devenit "un mal nécessaire" - chisinauenii s-au obisnuit cu ele, in snobizmul lor, cauza la care se adauga costul prohibitiv de a schimba structura (sa-l vad eu pe acela care o sa lase toti soferii de pe marsrutci la somaj si o sa gaseasca suficiente autobuse si troleuri sa le inlocuiasca SI sa convinga populatia ca asa e mai bine, fara ca sa provoace o iesire in strada mai ceva ca in 91)
pardon pentru comentariu. A halucinat etul si m-a trimis la pagina precedenta. cum eram absorbita de procesul de insiruire a cuvintelor mustind de sens nu am verificat daca eram pe pagina buna. :) pardon. Sunteti liber sa cenzurati ambele interventii
RăspundețiȘtergeremerci :)
CAMPOT, no problem, pune-l, atat timp cat faci referinta la acest post si indici sursa.
RăspundețiȘtergereDa, problema granturilor sau proiectilor si ONG-urilor ii una mare. Multi bani sa-u scurs si spalat prin ele.
Larry ;) eu am trecut prin asta, asa ca business-ul il stiu. Din pacate prea bine il stiu. Tare murdar! Dupa ce am fost furat cateva ori de idei am pus punct pe ONG. Da, si organziatia era sau poate inca este una tare-tare "stimata" in MD.
Foarte interesant postul si blogul, pacat c-am dat de el cam tarzior :) citindu-l mai ales dupa ce am trecut si de vreo 2 ori prin tara promisiunilor. Ce sa spun, pragmatismul capitalistior sare in ochi, probabil e una dintre tarasatuile importante care-i tine la suprafata haosului mondial..
RăspundețiȘtergereIar ca sa urmez egzemplul lor, adica cel practic...ma imbrac exclusiv de la second-hand, pentru ca dau de haine de calitate, in stare foarte buna, stilate, branduite, ieftine si mai si reciclez hainaritu ista...de haine de pe morti sper ca n-am dat si tare sper sa nu dau. Ma ghidez dupa princiupiul intuitiv place/non place, daca place n-are cum sa fie incarcata negativ :))
...iar cand sunt intrebata de unde ma imbrac asa modna, pai zic ca de peste ocean :))
Spor Quant!
Jugendstil