15 apr. 2010

iSucks

pornesc eu iTune-ul, fac un "ocherednoi" update la versiounea 9.1, bag telefonul la sync, si ... erroare peste erroare, frate. Initial credeam ca poate Win-ul a botit-o cu vre-un new patch de la ei. Da nu, flacaiei de la Apple au pornit-o "pe calea buna" si au facut nani la un mic bug, de care li se rupe. 25 pagini de complains doar pe un forum (pe apple.com) si mudacii de la Apple nici macar sa accepte ca exista asa problema si ca se va rezolva curand. Morti in papusoi. Mi-o trebuit sa cheltui cateva ore bune ca sa gasesc unde-i treaba si sa rezolv problema. Acum numai sa aud pe vre-un labarel de apple ca au cel mai bun soft, si ca sunt ce-i mai tari din zona, drept ii dau in cap cu coltul phonului. Eu stiu una, daca esti asa de krutoi si mai ales cu asa mult pafos, apoi fii bun si mentine marca pana la urma. Scrie soft care lucreaza pe toate platformele. Si da, a fost vina lor si nu MS!

Defapt se intampla lucruri inevitabile: creste numarul de utilizatori, cresc problemele. Era usor de criticat atunci cand aveau doar 4% din toti utilizatorii de compuri, vs MS cu 92%.

4 comentarii:

  1. Iaka eu stau la o mare dilema. Am un E61i si vreau sa trec la alt smartphone, "moral" mai nou. Shi hz care din telefoane si de la ce companie ma va satisface pe faza sincronizarii cu compu+ul. Apple ma sperie din start ca e Apple si n+are treaba cu win.

    RăspundețiȘtergere
  2. Joynny,
    depinde ce vrei sa faci cu el. Sa bati cuie :), sa vorbesti, sau sa text-uiesti. Sa stii ca iPhonul in general nu-i rau, inclusiv iTunes (care se mai crasuieste). Faptul ca ii Apple dar tu stai pe Win nu tre sa fie un factor decisiv. Apple nu are incotro, si atat timp cat 92% de oameni stau pe PC ei o sa produca soft si mantinere pentru win. Jobs, si toti drocerii de apple poate sa faca multe valuri, dar daca nu facea iPod-ul si consecutiv iPhonul sa fie integrat cu Windows, apu sugeau degetul inca multi ani inainte. Doar una, ca nu-i asa de stabil iTune-ul pe cum se spune si sa promoviaza. Un soft ofisnuit, cu bugirile lui. Telefonul - ii gandit bine. Ma refer la design si interfata. Este logic facut. De exemplu am avut si o Motorola, candva, care pur si simplu avea o interfata care pana la ultima zi de utilizare m-o rupt pe cat de neintuitiv a fost facuta. Pe de alta parte am avut si un ericson - super simplu, si absolut clara interfata.

    Dar, ce cred eu ca ar fi factorul decisiv - vrei sa tiparesti mult, sau relativ putin. Daca ai de gand sa faci navigare de web angro, scrii e-mail-uri multe, sms-uri, si alte chestii care tin de tipareara per se, apu ... forget about. Ii incomod la iPhone, si nici nu se compara cu un blackberry care are clava reala. Povestea cu deprisnul tot poveste ramane. Nici macar sageti nu au trantit, blin. Stai ca prostul si cauti cu degetul unde sa pui cursorul ca sa stergi vre-o litera doua. Incomod. eu nu text-uisc, si nici e-mailuri lungi nu scriu, deci sunt satisfacut. O alta chestie sunt applicatiile, fara care defapt iPhonul era sa fie doar un simplu telefon. Fisca este ca buna parte a lor sunt disponibile pentru majoritatea smart-phonurilor. Care sunt facute strict iPhone, apu sunt niste tampenii fara care sigur poti exista :D cam asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Are you nuts? We are doing the best we can. We need enough units to have a responsible and great launch...

    A letter to Steve Jobs

    RăspundețiȘtergere
  4. Larry, :) Steve oricand a avut sensul umorului pus la loc :D Tare multi il copie, care mai exagerat (tema lebedev), care mai putin. stie el sa faca pafos mare si galagie.

    RăspundețiȘtergere