6 apr. 2010

soft-uri

poate unii asteapta ca voi scrie despre lucruri importante asa cum ar fi blAgoBatz. Nu, asta-i prea complicat, si ma depasestre oricum, mai ales azi cand nu am dispozitie de a sari in sus aiurea. Deci, mai bine despre ceva mai pamantesc, si mai util. Despre software, doar din practica personala. Evident nu o sa vorbesc despre asa chestii banale ca
skype (free calls are good regarldess of your salary)
ms office (ya, excel rulez!)
firefox (basterd gets slower and slower)
sau prea specializate ca
Matlab
Visual Studio (debuger-ul si .net-ul rup)
MikTeX/LaTeX WinEdt (frumusele integrale mai deseana)
sau chiar la urma urmei PhotoShop-ul (chiar daca mudacul de Jobs crede ca Flashul ii bs, Adobe rulez)

Asadar

1) DropBox.com - un sistem gratuit de depozitare si syncronizare a fisierelor (total space up to 2Gb). Cloud-ul porneste sa-si faca treaba. O mapa/directorie devine sincronizata cu compul tau, cu serverul d-box, si cu orice alt comp care are permisiunea la mapa respectiva. Astfel, flash-drivuri nu mai trebuies, atat timp cat ai conectiune la net. si da, ai si applicatie pentru smart-fonuri. S-a terminat chinul cu attachmenturi a aceluasi fisier de lucru. Poti specifica ce mapa sa fie acesibili si de catre cine. Incredibil de comod si util. Da, Google-docs mai are pana la functionalitatea drop-box.

2) sync-toy 2.1 - pentru sincronizari masive, a intregului hard sau parte de hard. Ca si orice (semi)programer din principiu am incercat mai multe soft-uri de sincronizare, citire de forumuri, si tot la Microsoft am ajuns. Gratis, simplu, suficient de rapid. Inca nu o stricat nimic :) Un hard micut de 500Gb si cateva compuri devin sync usor. Da, WD include si un soft de sync - I hate that one.

3) Total Commander - un file manager in cea mai clasica MSDOS varianta. Tare cool, comod, rapid si eficient. Problema-i una, cand nimeresti la un comp strain si incepi sa operezi cu fisierele prin Explorer sau My Computer arati cam pierdut, si nu intelegi de ce unele lucruri sunt facute asa de neeficient.

4) Collectorz Book and Movie. Ce-i drept ultimul timp am lepadat colectionatul filmurilor (just rent, watch, return) asa ca a ramas doar Collectorz Books. Problema doar ca tre sa gasesc timp sa termin organizezi celor cateva mii de carti fizice, si inca cateva mii de carti in format electronic. Dar soft-ul ii tare bun.

gone) GoBinder un organizaer binisor organizat, frumusel desenat, si pentru Tablet (Steve, shut up, eu ma jucam cu degetul pe ecran inca in 2007). Dar, tare incet. Un organizer pur si simplu nu avea dreptul sa fie asa de franat. Tot asteptam sa faca un update ceva, si iaca, au inchis linia in general.

se cauta) un soft bun, si ieftin, preferabil gratis, pentru sync la outlook.

se intreaba) in comentarii criticati, laudati softurile cu care lucrati (va rog, numai fara blogovet)

16 comentarii:

  1. DropBox-ul chiar e un program foarte bun, si eu il folosesc de cateva saptamani si ma ajuta mult sa share-alesc fisierele intre calculatoru de la lucru si cel de-acasa. Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Totzi cu DropBox tzin dar eu nu... shtii de ce?
    Oare nu mai repede de in scris pe o FLASHKa de 8Gb kingston cu viteza de 10 MB/s secunda dekit cu dropbox care se incrie in dependentza de viteza internetului, + e limitat doar la 2 GB, dar daca ai un file de 2.1 GB ap cum atunci?

    RăspundețiȘtergere
  3. Alex, d-boxul ii bun penru colaborare, cand mai multa lumea lucreaza peste un proiect (dar nu-s dintr-o organizatie cu retea locala). Chiar pentru punerea unu-i fisier micut de la un comp la altul ii cu mult mai usor decat cu flash-ul sau posta. Cut and paste, si pana de introci la clava de alaturi el ii acolo. Pentru fisiere mari avem si noi flashuri si hard-druvuri portabile ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi place calibre pentru a-mi ordona bibilioteca de carti electronice.

    RăspundețiȘtergere
  5. vv, Daihinia are ideie foarte draguta. Nu stiu cat de urgent imi trebuie mie, dar o s-o incerc, ei, si cum ii facuta de cetatenii nostri :) o si promovezi dupa posibilitati.

    thelessersin - hmmmm, calibre tot ii buna. Eu cand am pornit treaba asta nu era practic nimic pe piata, si am incercat cateva softuri pana am ajuns la collectorz.

    RăspundețiȘtergere
  6. Quant, totusi are outlook sincronizare sau nu? Caci daca da, de ce ai nevoie de program care sa sincronizeze?
    Si inca una, cand vorbesti de outlook, presupui Outlook din suita Office, nu cel standard din Windows?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Johnny,
    outlook din suite, nu express. Nu are sync in el, sau cel putin eu nu am gasit asa ceva. Mie imi tre soft care sa sync doua-2 compuri pe care sta outlookul (complete, cu calander, tasks, contacts, mails si alte matze si intestine).

    RăspundețiȘtergere
  8. Initial văzusem in postarea precedenta, că sincronizezi usor cu comunicatorul. Am aceaşi problemă, de aceea şi am întrebat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Johnny, se sincronizeaza totul usor la nivel de fisiere. Daca pur si simplu copii mapa cu Outlook la alt comp treaba nu tine. Pe net se explica de ce. Deci cumva tre sa copii fisierul ala pst incat OUtlookul sa inteleaga ca-i unul nou.

    iaca una din solutii http://www.wisco.de/

    hren ego znaet de ce MS nu a facut un sync incorporat. Ca nu-i blia rocket science asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. outlook poate fi sincronizat cu win mobile device
    eu am verificat
    la mine e win7 cu office2010
    ami instalat Windows Mobile Device Center
    la o setare corecta iti permite sa syncronizezi
    - mails
    - contacts
    - calendars
    - notes
    - tasks
    shi chiar onenote :/

    sync pc2pc e mai problematic
    aici mi se pare ca treb ceva de genu exchenge server

    dak reusheshti sa faci sync cu PDA se pare ca problema e deja rezolvata

    nu ai incercat thunderbird cu addonuri
    ceva de genu
    http://www.youtube.com/watch?v=0G-OHCAuG58
    -iti permite sa faci sync cu serviciile de la google

    SAU
    il poti folosi in versiunea portable pe flash

    RăspundețiȘtergere
  11. Andrew, cu mobile device nu-i problema. iPhonul meu se sinc cu el prin iTunes cu zero configurare, si asta printre altele a fost una din cauze de ce am trecut pe outlook complete. Problema este tocmai intre doua compuri. Sa zicem comp stationar si laptop.

    RăspundețiȘtergere
  12. Recent am dat peste prostopleer.com - player online, cu posibilitate de cautare si de creare de playlist-uri. Iti mai permite sa integrezi pe bloguri/site-uri muzica gasita si sa creezi playlisturi la care sa faci referinta chiar si fara a te inregistra pe site :)
    e cam "verde:)" dar imi place conceptul, nu prea m-ar tine buzunarul sa dau cite 3EUR pe luna pentru last.fm

    ok, sunt nefericitul detinator de Orange Internet Acum /am inteles de ce se numeste ACUM = uite ACUMAa este trafic si uite ca deACUMa nuiiii/ in aceasta ordine de idei esti nevoit sa urmaresti cit trafic ai mincat, iar Clientul lor care vine din cutie la capitolul statistica chiar ii subZero, asa ca am pus NetWorx - foarte util... grafice si rapoarte real-time, speedmeter, cote pe saptamina/zi/ora - ca in cele mia bune vremuri ale colhozului :)

    restu softului cam ca la toti... ei sau poate ca nu chiar...

    RăspundețiȘtergere
  13. Quant, Daihinia ceea din pacate nu lucreaza asa cum as vrea-o eu. Ma tot chinui acuma si practic am rescris-o din nou, insa mai sint ceva probleme de rezolvat pan la urmatorul release.

    RăspundețiȘtergere
  14. iaka iam facut release si full rewrite la driver -- acuma lucreaza asa cum imi place si mie.

    RăspundețiȘtergere